Oplader met zonnepaneel

Een klein draagbaar zonnepaneeltje met daaraan een batterij bevestigd. Ideaal om als oplader te gebruiken. Op vakantie, op kamp, in de auto, tijdens een wandeling noem maar op. Je zal nooit zonder (groene) elektriciteit vallen. Een Waka Waka gaat een stapje verder. Het is zo een zonnepaneeltje maar bovendien is er een zaklamp in verwerkt zodat je wanneer de zon onder is toch nog steeds licht hebt.

DIY smpartphone devices

Een projector is duur en het verbruikt veel elektriciteit. Waarom maken we er niet snel zelf een? Hier is een filmpje met wat meer inspiratie om zelf een projector voor je smartphone te knutselen. Of ben je iemand die liever muziek luisterd? Geen probleem, je kan ook gemakkelijk boxen maken van twee bekertjes en een leeg WC-rolletje.

Waterkokers

Eentje voor de waterkokergebruikers onder ons. Vaak wordt er te veel water opgewarmd in een waterkoker. Als je bijvoorbeeld maar een kop thee wilt, warm je meestal meer op dan je wilt. Dat komt ook vaak omdat waterkokers een minimum hoeveelheid hebben om het toestel veilig te gebruiken. Een thermos kan handig zijn om het overige warm water bij te houden. Er bestaan ook waterkokers die exact één kop opwarmen voor bijvoorbeeld thee in ongeveer 3 seconden. In het theedrinkend Engeland heeft dit toestel zeker al succes. Nu is het de beurt aan België!

Radiodouche

Een achtergrondmuziekje tijdens het douchen is altijd wel plezant. Nu is er de mogelijkheid om dit te hebben op een groene manier met de waterbekrachtigde radiodouche! Deze radio gebruikt energie van het stromende water. Er is dus geen elektriciteit of batterij nodig. 

Smart flower

Het is momenteel nog toekomstmuziek, maar toch al het vermelden waard. Een zonnepaneel dat zich zoals een bloem naar de zon toe richt zodat het altijd optimale efficiëntie kan bereiken. Zo zou je met 1 uur SmatFlower ongeveer 101 keer je smartphone volledig kunnen opladen.