Duurzame Tips & Tricks

Op deze pagina vind je een lijst met duurzame tips & tricks die je een handje te helpen om je energiefactuur zo laag mogelijk te houden én mee te werken aan een groenere toekomst!

 

Wekelijks wordt deze pagina aangevuld dus regelmatig een kijkje nemen is de boodschap!

Stand-by, of toch niet?

Stel dat je je meterstand van voor het slapen gaan vergelijkt met die van in de ochtend. Je zal zien dat er heel wat elektriciteit is verbruikt. Dit is voornamelijk te wijten aan sluipverbruik, het verbruik van heel wat apparaten waarvan je denkt dat ze uit staan, maar in werkelijkheid toch energie vreten. Of apparaten waarvan je gemakkelijk vergeet dat ook zij elektriciteit verbruiken, zoals de deurbel. 

Lees meer!

Samenwonen & Delen

De juiste opleiding kiezen is misschien wel net zo belangrijk als het juiste huis kiezen, met de juiste huisgenoten. In België zit 45 procent van de studenten op kot of deelt een huis met medestudenten (bron studentenmonitor Vlaanderen 2014). "sharing is caring" en het bespaart je veel geld. Je bespaart op je huur en je energierekening en je kunt groot en dus voordelig inkopen (wc-papier, bier, eten). Maar delen is niet altijd makkelijk...

Lees meer!