Seizoenen

Wie energiebewust wil wonen, moet zich bewust zijn van de vier seizoenen. Het heeft immers niet veel zin je verwarming continu te laten draaien in de zomer, of al je ramen open te laten staan in de winter. Op deze pagina vind je tips die je kan toepassen voor de tijd van het jaar. 

How to SMERGY in de lente

De lente, een seizoen waar ik vaak naar uitkijk! De eerste warme, zonnige dagen komen eraan! De blaadjes komen terug aan de bomen en hier en daar staat er al zelfs al een boom of struik in bloei. De mensen worden gelukkiger. Hoe kunnen we nu in dit leuke weer slim omgaan met energie?

Lees meer

Winter - Wat nu?

Het grootste probleem tijdens de winter is dat de zon weinig warmte geeft. De temperatuur klimt tijdens de wintermaanden nooit echt hoog. Daarom gebruiken we de verwarming om binnen toch nog een aangename temperatuur te krijgen. Aangezien dit een aardige cent kan kosten en we de druk op het milieu ook moeten in acht nemen, kunnen we het maar beter efficiƫnt doen of volledig vermijden.

Lees meer!

Herfst - wat nu?

Het nieuwe academiejaar is begonnen en dat betekent dat het herfst is. Vanaf nu zal de zon snel minder en minder schijnen. De warme zomeravonden zijn voor goed voorbij en het begint stevig af te koelen. Als we hetzelfde comfort willen hebben zullen we meer energie moeten verbruiken. Dat komt spijtig genoeg vaak met een prijskaartje. Met een paar goede tips is het echter gemakkelijk om energieverlies tegen te gaan en zo ook de energierekening binnen de perken te houden.

Lees meer!