How to SMERGY in de lente

De lente, een seizoen waar ik vaak naar uitkijk! De eerste warme, zonnige dagen komen eraan! De blaadjes komen terug aan de bomen en hier en daar staat er al zelfs al een boom of struik in bloei. De mensen worden gelukkiger. Hoe kunnen we nu in dit leuke weer slim omgaan met energie?

Klein elektrisch kacheltje

 

Wanneer het koud is buiten is het gemakkelijk om te weten waarop je moet besparen. Je moet namelijk zo goed mogelijk de koude buiten houden. In de lente is dit al minder nodig want er zijn meer warme dagen. Je laat dus best de zon je huis opwarmen door je gordijnen te openen van zodra je de zon ziet. Toch kan het kwik af en toe nog eens stevig zakken. Op die momenten is het beter om een kleine elektrische verwarming te gebruiken in de ruimte die je wil verwarmen. Dan is het niet nodig om de centrale verwarming terug helemaal op te starten.

 

De fiets

 

 

Aangezien het warmer is, is het ook aangenamer om buiten te zijn en van die eerste zonnestralen te genieten. Dat kan je doen door meer te voet te gaan of de fiets te nemen. Je krijgt niet alleen meer vitamine D, maar je sport ook meer. Dit is minstens even belangrijk voor je lichaam.Natuurlijk stoot je zo ook minder uit. Kortom: enkel maar voordelen, dus stof je oude stalen ros nog maar eens af!

Zaaien

 

De lente is ook de periode om te beginnen met zaaien van vooral kruiden. Als je graag basilicum, dille, bieslook of nog andere kruiden graag vers hebt, dan kan je ze best zelf telen. Het is niet veel werk, goedkoper, duurzamer en bovendien fleurt het je keuken mooi op. Ook voor bloembollen is het het best als je er in de lente al bij bent.