Smart Energy Race

Wat?

Verschillende teams nemen het tegen elkaar op om zo snel mogelijk een hoeveelheid energie op te wekken door te rijden met onze SMERGY-fiets.

Waarom?

Na de race waar je ongetwijfeld moe en bezweet uit zal komen, mag je inschatten hoeveel energie je opgewekt hebt. We vergelijken dit met bijvoorbeeld de energie die je televisie-toestel op een avond verbruikt. Zo word je bewust van wat energieverbruik eigenlijk inhoudt. We willen onze doelgroep er van bewust maken wat hun energieverbruik eigenlijk inhoud. 

Deelnemen kan door je te registreren bij onze SMERGY-meter. De energie-besparingstool die we met SMERGY promoten!

De Smart Energy Race!

Twee teams van 3 à 5 personen nemen het telkens tegen mekaar op in een race. Hiervoor zullen de racers even alles uit hun lijf en vooral hun benen moeten halen, om zo snel mogelijk te trappen op één van onze 2 rollerrace-fietsen. Omdat je bijna geen weerstand ondervindt op zo'n vaste roller fiets, haalt zelfs een ongetraind persoon al snel 50 km/h!

Tijdens de race kan er zo vaak van fietser gewisseld worden als het team zelf wil. Er mag wel niet vergeten worden dat de tijd blijft lopen tijdens de wissels. Een tactische aanpak is dus zeker een must! 

Een grote energieklok geeft met twee wijzers de opgewekte energie per team aan. De eerste wie de klok rond heeft wint de race en een heus SMERGY-gadget!

Deelnemen? 

Zit je in een vereniging van personen tussen de 18 tot 29 jaar en wil je deelnemen aan de race? Of wil je de rollerrace-installatie laten staan op jouw evenement? Neem dan zeker contact met ons op!

Mail: smergy@thinkcore.be

Wil je op de hoogte zijn waar en wanneer je ons kan vinden met onze SMERGY-bike? Op deze pagina kan je informatie over al onze opkomende evenementen terugvinden!

Bekijk hier onze geplande acties!